Guerrilla tuinieren – Aardpeer

helianthus-tuberosis-l

Jerusalem Artichoke tubers

Aardpeer (Helianthus tuberosus L.) is een prima plant voor geurrilla tuinieren. De Aardpeer is sterk, vermenigvuldigt zichzelf, groeit overvloedig en verdringt andere planten daardoor.

Vooral bruikbaar is het feit dat er geen specifieke oogsttijd is. Als de aardperen in de herfst volgroeid zijn blijven ze gewoon goed in de grond – zoals de natuur het bedoeld heeft. Wanneer je dan ergens in de winter of de herfst langs je Aardpeer planten komt, graaf je uit wat je nodig hebt en laat de rest zitten.

Maar zelfs als je alles wilt opgraven, vergeet je genoeg Aardperen in de grond om het volgend jaar weer een goede bos planten te garanderen.

Wat deze plant ook bruikbaar maakt voor guerrilla tuinieren is dat de planten niet als voedselgewas herkend worden door de meeste mensen en dus niet door anderen geoogst of vernield zullen worden. Als je je investering in pootgoed wilt verminderen, zoek dan kleine knollen uit om te poten.

Of snij grotere Aardperen in stukken met een knop op elk stuk. Waarschijnlijk is het poten van stukken aardpeer het beste in het voorjaar te doen zodat ze uitlopen voordat ze kunnen gaan rotten.

Heliantus Tuberosis L. in guerrilla garden

Jerusalem Artichoke in guerrilla garden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s