Natuurlijke deodorant

Salt tea light

Salt tea light

Een mooie verworvenheid van onze beschaving is deodorant. Het helpt ons om lekker te ruiken – of op z’n minst schoon te ruiken – op warme dagen als we hard werken. Helaas bevatten de meeste soorten deodorant allerlei chemicaliën. En deodorant is ook nogal prijzig in aanschaf.

Je kunt ook een simpele en natuurlijke oplossing kiezen en zout als deodorant gebruiken. Zout zorgt voor een zoutige omgeving onder je oksel waar veel bacteriën niet van houden. Als je een stuk zout langs je nog vochtige oksel wrijft na het douchen, lost een klein beetje zout op en blijft achter om je oksel zoutig te houden, hetgeen geurtjes voorkomt.

Een praktische vorm van zout is bijvoorbeeld de theelichten van rotszout uit de Himalaya. Dat is natuurlijk zout, gedolven en bewerkt tot een klomp met een gat voor een waxinelichtje. Maar ook uitstekend geschikt als deodorant. Eerst het ruwe oppervlak wat gladder maken door te poetsen met een natte oude lap of door te schuren met schuurpapier. Als je een glad afgewerkte zoutlamp koopt kun je die zo gebruiken.

Ongeacht wat je voor zo’n zoutlamp betaalt, de kosten zijn een veel lager dan van gewone deodorant: de zoutklomp gaat jaren mee!

Maar het kan nog beter: als de winkelier een paar zoutlampen gebroken ontvangt, kun je die misschien gratis krijgen of voor een lagere prijs. De stukken kun je ook gewoon gebruiken als deodorant. Een vrij klein stuk kun je bewaren voor onderweg en op vakantie.

Zo gebruik je een eenvoudige en natuurlijke deodorant en niet een complexe en op dieren geteste cocktail van chemicaliën.

Veel plezier met uitproberen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s