Bevrijd je waterkraan – met een regenton!

Het meeste water dat we allemaal gebruiken, gebruiken we voor andere dingen dan drinken en voedselbereiding. Het meeste water wordt gebruikt voor wassen, schoonmaken, toilet doorspoelen en planten water geven. Een deel van die zaken kunnen prima met regenwater gedaan worden. Met een regenton kun je je verbruik van ingekocht leidingwater tot een fractie reduceren. Met een regenton kun je de hoeveelheid water die je moet kopen bijna helemaal elimineren.

Pasgeleden vond ik een prima blauwe grote kunststof ton met deksel erbij. Aangezien ik niet weet wat er in deze ton gezeten heeft, zal ik het water uit deze ton niet gebruiken om te filteren als drinkwater, maar voorlopig alleen voor schoonmaken, toilet doorspoelen en dergelijke toepassingen. Toch was mijn drinkwaterverbruik een jaar geleden nog zo’n 5 kubieke meter per maand en tegenwoordig 2 kubieke meter per maand.

Nu nog lichtdicht aansluiten om algengroei en vervuiling van het water te voorkomen. Met een overloop voor als ‘ie vol is. En een kraan om er water uit te kunnen tappen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s